Protest ispred Vlade, petak 17.7.2015, 14:30h

Protestni skup zbog odluke GDS-a da ne ruši otrovne zgrade zakazan je za petak 17.7.2015. u 14:30h ispred zgrade Vlade Republike Srbije u Nemanjinoj ulici br. 11 u Beogradu. Pozivamo vas da nas podržite tako što ćete nam se pridružiti u što većem broju. Samo zajedno i ujedinjeni možemo zaštiti svoje interese. Ne dozvolimo im da svojim jednostranim odlukama unište jedno od najlepših beogradskih naselja.

otrovne zgrade

DRŽAVA POMAŽE MLADIMA KOJI NEMAJU STAN U VLASNIŠTVU!

Pod tom parolom smo uzeli subvencionisani stambeni kredit i od Republike Srbije kupili stan u naselju Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu.

Kreditom koji smo podigli na 20 i 30 godina kupili smo, kako je dokazano, OTROVNE STANOVE, udisali smo benzen, piren toluen više od godinu dana!! I dalje se ćuti, krivaca nema…

Šest meseci smo čekali da VLADA REPUBLIKE SRBIJE REŠI PROBLEM KOJI NAM JE SVOJIM (NE)ČINjENjEM NAPRAVILA! Nudili su nam delimično očišćenje od otrova (!!), a zatim, borbom i istrajnošću, životom provedenim u dugovima, jer smo iselivši decu iz otrovne sredine ujedno pored kredita plaćali i kirije, postigli SPORAZUM SA VLADOM REPUBLIKE SRBIJE KOJA JE DONELA ODLUKU DA SE ZGRADE SRUŠE!

POTPREDSEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE I MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ JE REKLA DA BRINE O GRAĐANIMA SRBIJE, I ŠTETU, NANETU „INCIDENTOM“ U GRADNjI, NADOKNADIĆE, ISPRAVIĆE SVE I ZAŠTITITI KUPCE KOJI SU OVDE NAJVIŠE OŠTEĆENI A NAJMANjE ZAŠTIĆENI. JER GRAĐANI SU NAJVAŽNIJI!

Saznajemo da oni ne samo što NE ŽELE DA U POTPUNOSTI UKLONE OTROV kojeg su dve zgrade pune, već i da izgrade nove zgrade pored kanala i dalekovoda. NjIMA BEOGRAD NA VODI, A NAMA BEOGRAD NA KANALU!

Vlada RS ne vidi ništa loše u tome što problem žiteljima okolnih zgrada, celom naselju, ostaje! Mi, prevareni građani, skrećemo pažnju javnosti da smo na kredit od države kupili otrovan stan, koji sadrži i do 60 puta veće koncentracije kancerogenih materija nego čvrst otpad i otpadne vode. ČVRSTOM OTPADU I OTPADNIM VODAMA SE PRILAZI U SPECIJALNOM ODELU!

Ne postoji akreditovana metoda za sanaciju ovih zgrada. Koga planiraju da usele u stanove posle „sanacije“? DA LI GRAĐANI ZASLUŽUJU DA BUDU ZAMORCI RAZNIH EKSPERIMENATA. Naša obaveza kao savesnih građana je da zaštitimo manje informisane građane a koji mogu kupiti „sanirane“ stanove. Novim ugovorom žele da nas kao kupce komercijalnih stanova smeste u toksično socijalno naselje.

Posle godinu dana maltretiranja stanara oni ne nameravaju da reše problem koji su napravili, nude nam ugovore koji su štetni za nas i UGOVOR KOJI SMO POTPISALI ZA RUŠENjE, OVA VLADA ŽELI DA PONIŠTI. IZGLEDA DA SE POŠTUJU SAMO NEOBJAVLjENI UGOVORI SA STRANCIMA, A POTPISANI UGOVORI SA OBIČNIM MALIM GRAĐANIMA SRBIJE – NE! ZAKONI NE VAŽE ZA ONE NA VLASTI?

Jedno mišljenje na „Protest ispred Vlade, petak 17.7.2015, 14:30h“

Zatvoreno za komentare.